055 378 1808
NL DE EN

Natuurgebied De Veluwe voor de echte liefhebbers!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
Natuurgebied De Veluwe

De Veluwe is een prachtig natuurgebied gelegen tussen de steden Arnhem en Apeldoorn. Het gebied heeft uitgestrekte bossen, heideheuvels, zandverstuivingen en diverse soorten flora en fauna. Tevens komt u hier bijzondere diersoorten tegen zoals herten, reeën en wilde zwijnen. Door de verschillende landschappen in het gebied zult u versteld staan van wat ´De Veluwe´ allemaal te bieden heeft. Landgoederen waar u cultuur op kunt snuiven, maar ook rustige gebieden waar u even lekker het hoofd leeg kunt maken. Zowel voor actieve als rustzoekende gasten heeft ´De Veluwe´ veel te bieden. Tevens zijn er diverse natuurparken welke zeker een bezoekje waard zijn. Eén daarvan is 'Het Nationaal Park De Hoge Veluwe'. Dit grote actief beheerd natuurgebied is in particulier bezit het grootste van Nederland. Het bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Er is hier een grote diversiteit aan planten- en diersoorten. Tevens leeft in dit park de uiterst zeldzame Rode Lijst-soorten.

Eén van onze ambassadeurs genaamd Daphne heeft voor u een bezoek gebracht aan het Nationaal Park de hoge Veluwe en laat u in onderstaande film graag haar belevingen zien.

Wandel- en fietsroutes

De Veluwe beschikt over één van de meest uitgebreide fietsroutenetwerken van Nederland. Daarnaast is het een uitermate geschikt gebied voor mooie wandeltochten. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes welke het hele jaar door beschikbaar zijn. Ook zijn er regelmatig activiteiten met betrekking tot wandelen of fietsen zoals fietstochten langs mooie bezienswaardigheden. Combineer fietsen of wandelen ook eens met bijvoorbeeld een proeverij, historie of kinderactiviteit. U kunt de Veluwe ook ontdekken via een themafietsroute zoals sportief met de mountainbike, een puzzeltocht/gps-route of gecombineerd met eten en drinken of historische bezienswaardigheden. Op de Veluwe kan het allemaal!

Natuurgebied De VeluweNatuurgebied De Veluwe

Bungalowpark Hoenderloo bevindt zich midden in dit prachtige Veluwse bos, vlak bij uitgestrekte heidevelden, zandverstuivingen en waterplassen. Direct vanuit het park starten verschillende fiets- en wandelroutes die wij voor u op overzichtelijke kaarten hebben uitgestippeld. De fietsroutes kunt u op deze pagina vinden. De wandelroutes zijn gratis verkrijgbaar bij de receptie. Alle routes starten en eindigen bij ons park, wel zo gemakkelijk. Het is ook mogelijk zelf routes samen te stellen door knooppunten met elkaar te verbinden (onderweg makkelijk korter of langer te maken) of een vooraf opgestelde route uit te kiezen.

Fietsroutes

Vanuit ons Veluwecentrum hebben wij diverse fietsroutes uitgezet met verschillende afstanden. Iedere route heeft z'n eigen bijzondere bezienswaardigheid. De fietsroutes zijn te koop in het Veluwecentrum, de eerste krijgt u van ons en kunt u hier gratis downloaden. Geen mogelijkheid om uw eigen fiets mee te nemen? Geen probleem! Op het park kunt u fietsen huren.

Wandelroutes

Ook voor de wandelliefhebbers zijn er genoeg mogelijkheden. Vanuit het park starten en eindigen verschillende gekleurde paaltjes wandelroutes welke te lopen zijn aan de hand van gekleurde paaltjes. Hierbij volgt u gewoon het juiste paaltje en loopt u een prachtige route door het bos of heidegebied. Bijvoorbeeld de groene paaltjesroute is 5 km lang en gaat door het bos. De blauwe paaltjesroute is 6 km lang en gaat dwars door het heidegebied. De wandelkaarten zijn gratis verkrijgbaar bij onze receptie!


Natuurgebied De VeluweNatuurgebied De VeluweNatuurgebied De VeluweNatuurgebied De Veluwe

Nieuwsbrief

Als u uzelf inschrijft voor onze nieuwsbrief bent u altijd als eerste op de hoogte van alle parkinformatie en de leukste acties en aanbiedingen.

Inschrijven

Contact

Heeft u vragen of opmerkingen, vul dan onderstaand formulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk reageren.